Iloa pimeisiin iltoihin voi toteuttaa myös kotikonstein luomusti tekemällä kynttilän itse. Näin ei synny turhaa metallijätettä tuikuista ja normaalisti kompostiin menevät appelsiininkuoret saavat uuden elämän.

Tarvikkeet:

¤ 1 luomu appelsiini
¤ 1 pullo luomu oliiviöljyä
¤ 1 tulitikkuaski

Tee näin:

– Leikkaa appelsiini keskeltä kahtia ja käytä alapuoli eli se, mihin appelsiinin “keskisydän” on kiinnittynyt. Poista hedelmäliha kuitenkaan irrottamatta tai turmelematta sydäntä. Kaada öliiviöljyä appelsiinikuppiin kastaen myös sydämen ja kynttilä on valmis sytytettäväksi. Mikäli sydän on paksu ja kostea, voi siihen laittaa pienen palan talouspaperia tupiksi, jolloin se syttyy paremmin (kuva alla).

Kynttilän valmistus
Luomu tee se itse -kynttilä

Itse laitoin oliiviöljyä appelsiiniin vain pikkutilkan (n. 20ml) ja siitä riitti valoa iloksemme 20 minuutiksi. Sytytä sydän ja luomukynttilä on valmis!

Oletko koskaan kokeillut kylpyhuoneenpesua ilman kemikaaleja? Käyttäen vain luonnon omia desinfiointiaineita? Lue ohje täältä.

Luomukynttilä
Appelsiinikynttilä

Kuten aina tulen kanssa leikkiessä on noudatettava varovaisuutta eikä luomukynttilääkään voi jättää palamaan ilman valvontaa.

Pidätkö blogini ilmeestä? Sen on toteuttaneet vallan miellyttävät ammattilaiset Savosta. Jos mietit oman verkkosivuston perustamista, kannattaa lukea lisätietoa täältä.

Olisi ihastuttavaa saada sinut mukaan some-yhteisööni! Pääset kurkistamaan monikulttuurisen perheemme arkeen ja pysyt kärryillä uusimmista tarinoista, ekohippivinkeistä ja makrameeohjeista. Someyhteisön kesken arvotaan trendikkäät käsintehdyt makramee-korvikset/koru joka kuukausi! (Katso mallisto täältä) Ollaan yhdessä enemmän, tulethan mukaan? Klikkaa näitä:

Facebook: https://www.facebook.com/intiaaniprinsessa

Instagram: https://www.instagram.com/intiaaniprinsessa.fi/?hl=fiPiikkisin terkuin Emmi

Valoisin terveisin Emmi