Sormet syyhyävät makrameeta solmimaan mutta mistä tietää, millainen lanka sopii seinävaatteeseen? Entä amppeliin?

Seuraavaksi käyn läpi yleisimpiä kotimaasta saatavia makrameelankoja.

Paulina Punoskude (valmistaja Lankava)

Paulina on kierrätyspuuvillasta valmistettu napakka punoskude. Se on narumainen kude, joka sopii hyvin makrameesolmeiluun, sisustustuotteiden virkkaukseen ja kudontaan.

Makrameen aloittelijoille Paulina sopii erinomaisesti, koska se ei purkaannu. Makrameetyötä voi halutessaan purkaa vaikka tuhat kertaa eikä lanka kärsi tai lähde aukeamaan. Paulina on myös melko paksua (5mm), jonka vuoksi se käy erityisen hyvin suurikokoisiin töihin ja valmista tulee suht nopeaan.

Voit tilata Paulinaa nopeasti suoraan kotiisi täältä.

Ilmaisen ‘Prinssi’ -makrameeohjeen Paulinalla solmittavaksi löydät täältä.

Maksimoppi (valmistaja Suomen Lanka)

Maksimoppi on löyhää yksikierteistä lankaa. Se on kotimaassa kierrätysmateriaaleista valmistettu puuvillalanka, joka sopii erinomaisesti makrameesolmuihin. Se harjautuu kauniisti auki, jolloin lopputulos on näyttävä ja harmoninen.

Miellyttävää ja riittoisaa Maksimoppia löydät täältä.

Chunkymop (valmistaja Lankava)

Chunkymop on löyhäkierteinen ekopuuvillalanka. Se sopii makrameetöihin, virkkaukseen ja neulontaan. Langan paksuus on 4mm. Chunkymopin voi harjata kauniisti auki ja sopii siksi hyvin boho-henkisiin makrameetöihin.

Chunkymop on ihanan pehmoista käsitellä ja sitä löytyy kauniissa murretuissa väreissä.

Chunkymoppia voit ostaa täältä.

Ilmaisen ‘Neiti Kesäheinä’ -makrameeohjeen Chunkymopilla solmittavaksi löydät täältä.

Moppari (valmistaja Suomen Lanka)

Moppari on kotimainen kierrätyspuuvillasta valmistettu lanka. Se on vahva kaksikierteinen lanka, joka soveltuu hyvin makrameesolmeiluun, virkkaukseen ja matonkudontaan. Paksuudeltaan moppari on 3mm ja yksi rulla on todella riittoisa.

Moppari sopii hyvin amppeleihin ja yksityiskohtaisiin seinävaatteisiin. Sitä on helppo käsitellä solmiessa sen kertauksen vuoksi ja sen hapsut voi myös harjata auki.

Mopparille on myönnetty avainlipputunnus! Sen värikirjo on todella laaja, voit tutustua väreihin täältä.

Matilda (valmistaja Lankava)

Matilda on kierrätyspuuvillasta valmistettu ohuempi punoskude, josta on helppo solmia makrameetöitä, virkata tai neuloa. Sen paksuus on 4 mm ja se ei lähde aukeamaan vaikka joutuisit purkamaan työtäsi. Matilda on edullinen ja sitä löytyy monissa ihanissa väreissä!

Matilda sopii loistavasti aloittaville makrameetaiteilijoille! Ihastu värikirjoon täältä.

Minimop (valmistaja Lankava)

Minimop on yksikierteinen löyhä narumainen lanka, joka on valmistettu kierrätyspuuvillasta. Se sopii hyvin makrameetöihin, virkkaukseen ja neulontaan. Minimopin paksuus on 2,5mm ja sopii siksi hyvin myös makrameekorujen valmistukseen.

Ilmaisen video-ohjeen Minimopilla tehtäviin makrameekorviksiin löydät täältä.

Minimop on ohut lanka ja siksi sillä voi tehdä näyttäviä yksityiskohtia makrameetöihin. Sen voi myös harjata auki ja Minimopilla saakin näyttäviä makrameesulkia!

Minimop on tilattavissa täältä.

Päivän espanjan opetus: ‘puuvilla’ sanotaan espanjaksi ‘algodón’.

Lankaterkuin Emmi La Lemmetty

Olisi ihastuttavaa saada sinut mukaan makrameeperheemme some-yhteisöön! Pääset kurkistamaan monikulttuurisen perheemme arkeen, jossa isä on hypännyt Suomen yltäkylläisyyteen pohjoisen pallonpuoliskon toiseksi köyhimmästä paikasta, Nicaraguan trooppiselta Ometepen tulivuorisaarelta. 

Tullessasi mukaan elämäämme pysyt kärryillä uusimmista tarinoista ja makrameevinkeistä. Ollaan yhdessä enemmän, tulethan matkaamme? Klikkaa mukaan täältä:

Facebook: https://www.facebook.com/intiaaniprinsessa

Instagram: https://www.instagram.com/intiaaniprinsessa/