uuden vuoden juhlinta
El viejo ja hänen tyttöystävänsä juhlahumussa.

Uusi vuosi on Ometepe-saarella joulua suurempi tapahtuma ja sitä juhlistetaan monta viikkoa. Räjähteet paukkuvat yötä päivää, musiikki soi siellä sun täällä ja juhlia järjestetään joka korttelissa. “Ilotulitteissa” eli räjähteissä kova räjähdyksen ääni on pääosassa eikä Suomen tapaan väriloistoa taivaalla juuri harrasteta.

Uuden vuoden aattona

31.12. pihapiireissä teiden laidoilla näkyy humalaisia hahmoja nuokkuvan tuoleissaan pullot vierellä. Uuden vuoden ukot on puettu vanhoihin rikkinäisiin vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin. Vaatteiden sisällä on oksia, lehtiä ja muuta palavaa materiaalia sekä räjähteitä.

Joko luit tarinan häistä ometepeläiseen tyyliin? Lue täältä, miten voi mennä neljästi naimisiin samana vuonna!

uusi vuosi
Uuden vuoden ukko eli el viejo odottamassa vuoden vaihtumista.

Uuden vuoden ukot juhlistavat tuoleissaan uutta vuotta ja odottavat juhlahetkeä eli keskiyötä. Ukot symboloivat vanhaa, pian vaihtuvaa vuotta kaikkine ikävyyksineen ja epäonnistumisineen.

1.1. Klo. 00.00

Kun uuden vuoden aattona saapuu keskiyö, kadun varressa päivystävät, humalaiset uuden vuoden ukot tuikataan tuleen. Samalla poltetaan edellisvuosi kaikkine murheineen pois ja aloitetaan uusi vuosi puhtaalta pöydältä.

uuden vuoden perinne
Uusi vuosi 1.1. klo. 00.00.

Ukkojen sisällä olevien räjähteiden ansiosta palavat ukot hyppelevät ja liikuttavat raajojaan kuin elävät ihmiset. Palavia ukkoja kerääntyy katselemaan koko kylä ja kun ukoista on jäljellä vain tuhkakasat, voi uusi vuosi alkaa!

Hyvää uutta vuotta! Toivotaan, että ensi vuosi tuo tullessaan hyvää ja kaunista niin sinulle kuin minullekin!

Päivän espanjanopetus: ‘uusi vuosi’ sanotaan espanjaksi ‘año nuevo’.

Toiveikkain terkuin Emmi

Olisi ihastuttavaa saada sinut mukaan makrameeperheemme some-yhteisöön! Pääset kurkistamaan monikulttuurisen perheemme arkeen ja pysyt kärryillä uusimmista tarinoista sekä makrameevinkeistä. Ollaan yhdessä enemmän, tulethan matkaamme? Klikkaa mukaan täältä:

Facebook: https://www.facebook.com/intiaaniprinsessa

Instagram: https://www.instagram.com/intiaaniprinsessa/