myrkkykaarme
Myrkkykäärme

Esikoisvauvan odottaminen tropiikissa? Se oli jännittävää aikaa, jota varmaan muistelen vielä vanhainkodissakin (jos sellaisia enää siihen maailman aikaan on olemassa, ennusteiden mukaan kun Suomen väkiluku lähtee laskuun vuonna 2035 eikä työntekijöitä riitä palvelutaloihin edes nyt tätä artikkelia kirjoittaessani). Alkuraskauden pahoinvointi päivittäisine oksenteluineen torakoiden keskellä hikisessä +35 asteen lämmössä ei hevin unohdu.

Pallomahan ja myrkkykäärmeen kohtaaminen

Odottaessani tytärtämme Iinestä Ometepe-saarella minulle kerrottiin, että myrkkykäärmeet “halvaantuvat” kohdatessaan raskaana olevan naisen. Normaalisti käärmeet ihmisiä kohdatessaan pötkivät pakoon minkä nahoistaan pääsevät. Olen erityisen viehättynyt minulle kerrotuista tarinoista ja tavoista, joita Ometepe-saari kuhisee vielä tänäkin päivänä. Pelkän haltioituneen kuuntelemisen lisäksi olin kerrankin onnekas ja pääsin kokemaan myrkyllisen koralli-käärmeen kohtaamisen eräänä kuumana päivänä raskaana ollessani, kun olimme matkalla uimaan.

Lanko
Lankomies Necho löytönsä kanssa.

Rantaan johti varjoisa hiekkatie, jonka sivulla solisi pieni puropahanen. Kävelimme mieheni kanssa läkähtyneinä polttavasta kuivan kauden kuumuudesta odottaen pääsyä järveen. Yhtäkkiä keskellä tietä vain parin metrin päässä se oli siinä, kirkkaan punainen myrkkykäärme ja todentotta(!) se jähmettyi paikoilleen! Siinä seisoimme kaikki kolme toisiamme tuijottaen. Kului hetki ja kului toinen, kunnes minä irrotin katseeni käärmeestä, jolloin se pakeni vaikka mieheni yrittikin sen vielä saada hengiltä. Oli kuulemma minun vika, että käärme pakeni, koska käänsin pääni pois.

Tiedätkö, minkä sairauden kuolleella Boa-käärmeellä voi parantaa? Lue tarina täältä.

Totta vai tarua?

Olin monia kertoja aiemminkin nähnyt samanlaisia Koralli-käärmeitä vain vilaukselta, koska aina ne karkaavat ennen kuin ehdin edes tajuta nähneeni myrkkykäärmeen. Tämän kertainen tapaus oli kuitenkin ainutlaatuinen, koska käärme todellakin pysähtyi paikoilleen ja tuijotteli meitä hyvän aikaa. Joskus jotkut intiaanitarinat minua hymyilyttävät mutta joskus mietin, onko niissä kuitenkin jotakin perää. 

Mitä mieltä sinä olet?

Tässä vielä kiehtova video myrkyllisten Koralli-käärmeiden parittelusta Ometepe-saarella:

Päivän espanjanopetus: sana ‘käärme’ sanotaan espanjaksi ‘culebra.’

Luikertelevin terkuin,

Emmi 

Olisi ihastuttavaa saada sinut mukaan makrameeperheemme some-yhteisöön! Pääset kurkistamaan monikulttuurisen perheemme arkeen ja pysyt kärryillä uusimmista tarinoista sekä makrameevinkeistä. Someyhteisön kesken arvotaan trendikkäät käsintehdyt makramee-korvikset/koru joka kuukausi vuoden 2020 ajan! (Katso mallisto täältä) Ollaan yhdessä enemmän, tulethan matkaamme? Klikkaa mukaan täältä:

Facebook: https://www.facebook.com/intiaaniprinsessa

Instagram: https://www.instagram.com/intiaaniprinsessa/