“Kuka pelkää mustaa miestä?”

Elämme vuotta 2019. Kauppaa käydään kansainvälisesti yhä enemmän, muuttoliike maiden rajojen ylitse on vilkastunut ja monikulttuurisia perheitä syntyy enenevissä määrin. Luulisi, että maailmastamme on jo tullut värikkäämpi, monikulttuurisempi ja jopa suvaitsevampi.

Ulkomaalaiset Suomessa
Futisfanit
Surumielisenä joudun nyt tähän kuitenkin kirjoittamaan, että valitettavasti ainakaan yksi Suomen reilu 15 000 asukkaan maalaiskaupunki ei vielä ole kulttuurien sulatusuuni eikä avarakatseisuus ole toistaiseksi yltänyt sinne saakka. Luojalle kiitos siitä, ettei mieheni kielitaito aina riitä ymmärtämään hävyttömyyksiä, joita minun lapsuuden kotikuntalaiseni hänen niskaansa sylkevät.
Vaikka suomenkielen ymmärrys ei riitä loukkauksia vastaanottamaan, toimivat tumman mieheni silmät normaalisti ja huomaavat mitä ympärillä tapahtuu. Hänen silmänsä näkevät muun muassa sen, kun kadulla vaaleat tyttölapset yhtäkkiä pinkovat minkä jaloistaan pääsevät vastakkaiseen suuntaan. Ehkäpä vanhemmat ovat seuranneet mediasta Pohjanmaalla tapahtuneita seksuaalirikoksia koskevia oikeudenkäyntejä ja neuvoneet tyttäriään ottamaan jalat alle muita kuin vaaleita mieshenkilöitä kohdatessaan. En voi vanhempia heidän kasvatusmetodeistaan moittia, koska olen itsekkin tyttölapsien äiti mutta tilanne on silti äärimmäisen epäreilu ja epäoikeudenmukainen.

Ihonvari
Rakkautta ensi silmäyksellä <3
Onko blogisivustoani miellyttävä käyttää? Minusta se on ihanan simppeli ja soma 🙂 Jos mietit itsellesi uusia verkkosivuja tai haluat päivittää vanhoja, annan lämpimän suosituksen sivujeni tekijöille! Lisätieto löytyy täältä.
Minun läsnäollessa rumia sanoja leijuu ilmassa vähemmän mutta olen ollut todistamassa tilannetta, jossa pääkadulla ohi ajavasta autosta työnnetään ikkunasta pää ulos mieheni (ja hänen polkupyörän kyydissä olleiden lastemme) kohdalla ja huudetaan kovaan ääneen: “V***N N**KERI!”
Monikielisyys
Harold in Wonderland

On vallan ihanaa, että pitkän odotuksen jälkeen kotikaupunkiini rakennettiin Prisma. Edullisia tuotteita, kivoja vaatteita, perhepakkauksia, keittobanaania, JES!! Mutta 🙁 On ahdistavaa, että kaupan vartija seuraa kuin hai laivaa hyllyjen välissä. On pelottavaa, että kantasuomalaiset kävelevät liki kantapäille astuen nyrkit pystyssä uhkaava ilme kasvoillaan. On nöyryyttävää, että vartija soittaa poliisit paikalle, jotka kohta ilmestyvät maitohyllylle kuulustelemaan viatonta. Miksi? Koska ei ole suomalainen. Koska on kihara musta tukka. Koska sai syntyessään väärän värisen ihon. Koska on rodun takia tuomittu kuolemaan saakka, syyttömänä.

ulkosuomalainen
Prinsessaleikkejä tyttären kanssa
Kaikista surullisinta tässä tarinassa on se, että minun mies on roiston roolissa sekä Suomessa että kotisaarellaan. Nicaraguassa on kuivalla kaudella jonkin verran turisteja, jotka yöpyvät tarkoin vartioiduissa hotelleissa. Paikallisia ihmisiä ei päästetä lähialueille kulkemaan ja hotellien koirat opetetaan puremaan mustaa miestä, ei valkoista. Jos jotakin pahaa tapahtuu, esim. varkaus tai ryöstö, on ensimmäisenä oletuksena aina, että tekijä on paikallinen moreno.
Miestäni ovat koirat purreet useaan otteeseen jopa silloin, kun hänellä oli tyttäremme sylissään. Lue tarina täältä.
Rasismi
Iskä ja tämän pienet neidit

Loppukaneettina haluan kertoa, että kaikki mieheni tuntevat tietävät, että hän on maailman hyväntahtoisin, kiltein ja vaatimattomin mies. Ikinä hän ei tekisi pahaa kenellekään –  edes tarantellalle vaan kertoo senkin olevan ystävä.

Päivän espanjanopetus: ‘epäoikeudenmukaisuus’ sanotaan espanjaksi ‘injusticia’.
 
Värikkäin terkuin EmmiOlisi ihastuttavaa saada sinut mukaan some-yhteisööni! Pääset kurkistamaan monikulttuurisen perheemme arkeen ja pysyt kärryillä uusimmista tarinoista, ekohippivinkeistä ja makrameeohjeista. Someyhteisön kesken arvotaan trendikkäät käsintehdyt makramee-korvikset/koru joka kuukausi! (Katso mallisto täältä) Ollaan yhdessä enemmän, tulethan mukaan? Klikkaa näitä:

Facebook: https://www.facebook.com/intiaaniprinsessa

Instagram: https://www.instagram.com/intiaaniprinsessa.fi/?hl=fi