Makrameeta solmitaan pääasiassa muutamaa perussolmua tehden ja varioiden. Tässä artikkelissa kerron havainnollistavien kuvien kera, miten eri makrameesolmuja tehdään.

Kuvissa olevaa kierrätyspuuvillalankaa on myytävänä verkkokaupassamme: https://intiaaniprinsessa.fi/kauppa/ Kaupasta löydät myös paljon ilmaisia makrameeohjeita!

Tasosolmu (engl. Half Knot)

Aloita tasosolmu viemällä oikean reunimmainen lanka kahden keskimmäisen langan päältä ja vasemman reunimmaisen langan alta. Katso kuva alla.

Makrameesolmu
Tasosolmun aloitus

Miten langat kiinnitetään tukikeppiin? Ohje löytyy täältä.

Vie sitten vasemman reunimmainen lanka kahden keskimmäisen langan takaa ja oikean reunimmaisen langan yli. Katso kuva alla.

Tasosolmun jatko.

Kiristä langat, jolloin lopputulos näyttää tältä. Katso kuva alla.

Valmis tasosolmu

Jos teet monta tasosolmua peräkkäin, langat lähtevät kiertymään kauniisti. Katso kuva alla.

Tasosolmukierre

Kaksoistasosolmu (engl. Square Knot)

Kaksoistasosolmu tehdään toistamalla tasosolmua peilikuvana vuorotellen. Alla olevassa kuvassa on tehty yksi tasosolmu aiemman ohjeen mukaan ja seuraavaksi tehdään tasosolmu päinvastoin – vie oikean reunimmainen lanka kahden keskilangan alta ja vasemman reunimmaisen yli. Katso kuva alla.

Kaksoistasosolmun alku

Vie sitten vasemman reunimmainen lanka keskilankojen yli ja oikean reunimmaisen ali. Katso kuva alla.

Kaksoistasosolmun jatko

Miksi matkustin 20 000 kilometriä oppiakseni makrameeta? Lue tarina täältä.

Kiristä solmut, jolloin kaksoistasosolmusi näyttää tältä (katso kuva alla).

Valmis kaksoistasosolmu

Jatkaessasi vastakkaisten tasosolmujen eli kaksoistasosolmujen tekemistä saat aikaiseksi tyylikkään ketjumaisen punoksen. Katso kuva alla.

Kaksoistasosolmupunos

Kohosolmu (engl. Double Half Hitch)

Yksi käytetyimmistä solmuista makrameemaailmassa ovat kohosolmut. Yksittäinen solmu on nimeltään silmusolmu (engl. Half Hitch) ja tuplana nimi on kohosolmu.

Kohosolmuja voi tehdä pystyyn, vaakaan ja vinoittain riippuen ohjainlangan suunnasta.. Tässä ohjeessa solmu tehdään vinoon. Valitse yksi lanka ohjainlangaksi, jonka ympärille lähdet tekemään kohosolmuja. Ota sitten viereinen lanka ja kieputa se ohjainlangan ympärille alla olevan kuvan mukaan.

Kohosolmun aloitus

Ohjeen ilmaiseen amppeliin löydät täältä.

Tee solmu kaksi kertaa, kiristä ja kohosolmusi on valmis! Katso kuva alla.

Valmis kohosolmu

Voit jatkaa kohosolmujonoa ottaen aina viereisen langan ja solmien sen ohjainlankaan. Lopputulos näyttää tältä (katso kuva alla).

Vino kohosolmujono

Näillä makrameen perussolmuilla pääset jo pitkälle omissa makrameetöissäsi, toivon sinulle solmeiluiloa! Makrameelankaa ja tarvikkeita voit ostaa verkkokaupastamme: https://intiaaniprinsessa.fi/kauppa/

Näin olet oppinut lisäämää lankaa työhösi, onneksi olkoon!

Olisi ihastuttavaa saada sinut mukaan makrameeperheemme some-yhteisöön! Pääset kurkistamaan monikulttuurisen perheemme arkeen ja pysyt kärryillä uusimmista tarinoista sekä makrameevinkeistä. Ollaan yhdessä enemmän, tulethan matkaamme? Klikkaa mukaan täältä:

Facebook: https://www.facebook.com/intiaaniprinsessa

Instagram: https://www.instagram.com/intiaaniprinsessa/

Silmusolmuterkuin,

Emmi